Ivy Lemos Latin Jazz Trio


De samenwerking tussen deze drie muzikanten is ontstaan door een ontmoeting tussen de muzikanten bij een optreden. Hierna bleef het contact en na een lange periode zonder optredens zien deze muzikanten weer een fijne periode van optredens in het vooruitzicht. De gezamenlijke interesse in de wereldmuziek en Jazz brengt een trio tot stand waar passie, liefde voor de muziek en improvisatie tot uiting komen. Met een repertoire van María Grever tot Coltrane zullen zij u de echte Jazz cultuur laten beleven.

Bezetting:

Ivy Lemos – stem
Vivienne ChuLiao – piano
Claudio Jr De Rosa – tenor- en sopraansax

Ivy Lemos is een in Brazilië geboren zangeres, songwriter, docent en onderzoeker die sinds 2008 in Nederland woont.
Ivy afgestudeerd in Latijnse Muziek aan het Rotterdams Conservatorium – Codarts, werd geboren op 13 september 1979 in Castanhal-Pará, als een inheemse, Afrikaans en Portugese afstammeling. Ze groeide op in Belém, woonde in São Paulo en woont momenteel in Rotterdam waar ze naast haar werk als muzikant ook werkt als docent, onderzoeker en cultureel producent. Haar multiculturalisme en haar passie voor de cultuur en wereldmuziek zijn aanwezig in haar uitgebreide repertoire dat verschillende ritmes combineert zoals samba, bossa-nova, choro, carimbó, forró, capoeira en inheemse muziek met andere ritmes zoals Jazz, bolero, cha-cha-cha en vele andere.
Ivy heeft meegewerkt aan vele projecten met muzikanten van verschillende nationaliteiten, trad op als zangeres op diverse podia in Brazilië, Engeland, Duitsland en Nederland zoals Casa do Choro in Rio de Janeiro, De Doelen in Rotterdam, Jazz Café Dizzy in Rotterdam, Bird in Rotterdam, De Badcuyp, Club Lite en Bimhuis in Amsterdam, Café De Kroon in Nijmegen, Muziekgebouw Eindhoven, Breda Jazz, Guanabara en Barrio Shoreditch in Londen. Als componist won ze in 2017 de Samba enredo-wedstrijd in Londen en in 2016 won ze met de London School of Samba het Notting Hill Carnival met haar samba enredo “Sambafari”.

Vivienne ChuLiao is een professioneel Jazz en ballet pianist met een klassieke achtergrond. In aanvulling op haar behaalde bachelor diploma voor klassieke zang en piano in Taiwan, heeft ze sinds 2017 haar master behaald op het koninklijk conservatorium van Den Haag.
In hetzelfde jaar heeft ze, samen met haar pianotrio, het album “It’s Time” gepubliceerd. ChuLiao heeft in meerdere ensembles en projecten samengewerkt – van solo, duo en kleine bands tot Bigbands. Ze heeft op meerdere podia in Europa opgetreden, onder andere in samenwerking met veelvuldig winnaar van Grammy Awards Darcy James, met optredens in Bimhuis (Amsterdam) en De Doelen in Rotterdam. Ze heeft ook in vele Jazzfestivals opgetreden, waaronder PJPJ jazz festival, RBG jazz festival, Otis Park festival, So What’s Next festival, Pozuolli jazz festival, Summertime jazz festival en vele andere. Als een muzikant met klassieke achtergrond heeft ChuLiao een groot repertoire ze is een getraind klassieke muziek improvisator. Naast haar studie in klassieke improvisatie is ze gespecialiseerd in sightreading, improviseren in meerdere stijlen. Sinds 2020 heeft ChuLiao gewerkt als ballet pianist voor het Nederlands Dans Theater.

Claudio Jr. de Rosa is een opkomende Italiaanse muzikant in de Europese jazzscene. Als saxofonist, arrangeur en componist wist hij al verschillende internationale jazzprijzen in de wacht te slepen. Na het leiden van verschillende jazzformaties en diverse tours door Europa heeft Claudio zich nu in Den Haag gevestigd. Daar richtte hij in 2016 zijn hard/post-bop jazzkwartet op met verschillende jonge getalenteerde jazzmuzikanten.
Het repertoire bestaat voornamelijk uit eigen composities, aangevuld met enkele jazz-standards. In januari van 2017 nam het Claudio Jr. de Rosa Quartet hun eerste album, Groovin’Up, op. Dit frisse en energetische album kwam in april uit onder het Italiaanse label Incipit Records. In het internationale kwartet treffen we onder meer Xavi Torres, die eerder dit jaar in de Young VIP tour te beluisteren was.